Sådan rengører du et sort lammeskindstæppe 

Tæpper og gulvtæpper fra Trendcarpet er beskytterne af dine trægulve. De er det eneste, der er mellem skidtet og gulvet. Gulvtæpper er ret ru og grove, mens tæpper er bløde. For at bevare blødheden af tæppet og forebygge støvopbygning skal de rengøres regelmæssigt. 

At rengøre tæpper er ikke en helt let opgave, da de er forskellige fra de dagligt brugte klude og andre stoffer. Fibrene brugt i tæpper er af andre materialer, og kræver der speciel behandling og pleje, når de rengøres.

Typer af tæpper:

Tæpperne kan klassificeres i disse kategorier:

  • Naturlige fibertæpper

Disse tæpper er lavet af naturlige fibre såsom bomuld, uld, jutetæpper, osv. Sorte lammeskindstæpper er nogle af de mest populære naturlige fibertæpper. Disse tæpper er nogle af de mest eftertragtede tæpper på markedet. De nyder denne popularitet på grund af deres bløde tekstur og rene glans. Berømte tæpper som det sorte lammeskindstæppe, silketæpper, jute- og sisaltæpper hører til denne kategori. 

  • Syntetiske tæpper

Den næste kategori er syntetiske tæpper. Disse tæpper er tæpperne, der er lavet af menneskeskabte fibre såsom olefin og nylon. Disse tæpper er en del billige end naturlige fibertæpper. De fleste foretrækker ikke syntetiske tæpper, da de anses for at mangle ægtheden, som de naturlige fibertæpper har. 

  • Polyestertæpper

Den sidste kategori er polyestertæpper. Mange folk vil argumentere for, at disse vil høre under syntetiske fibre, men dette er ikke sandt, da polyestertæpper er meget forskellige fra syntetiske tæpper. 

Nu da du kender til de forskellige typer af tæpper og deres karakteristika, så lad os nu fortsætte med fremgangsmåden for at vaske og rengøre dem. De fleste af disse tæpper kræver ekstrem påpasselighed, når de vaskes bortset fra polyestertæpperne. De skal også håndteres med omhu, men på grund af deres høje trækstyrke kan de også bruges på grove måder. 

Hvordan rengører man tæpper? 

For at rengøre et lammeskindstæppe eller enhver slags tæppe, du har i hjemmet, skal du først starte med at fjerne støvet. Hver dag sætter støvpartikler sig på tæppet, og dette fører til tilsmudsning af tæppet. Så for at forebygge støvopbygning på tæppet, skal tæppet støvsuges regelmæssigt. Den næste ting at holde øje med, når du rengører et tæppe, er pletter. Der er små pletter, og så er der større pletter. For at rengøre mindre pletter kan du gå igennem de følgende trin:

  • Mix en hætte af uldvask i varmt vand.
  • Find en sprayflaske og hæld den flydende blanding af vask og varmt vand i sprayflasken. 
  • Dup pletterne på dit tæppe og spray den flydende rens på.
  • Brug en uldtrådsbørste for forsigtigt at fjerne pletterne.

Disse trin vil hjælpe dig med at fjerne pletterne fra dit tæppe. Hvis pletterne er store, og ikke let går af, er du nødt til at rengøre tæppet i en maskine eller en stor håndvask. At rengøre større pletter kan være noget af et rod i dit hjem; derfor anbefales det altid at få disse pletter fjernet hos et professionelt rengøringsfirma.  

Previous Post
Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *